BLOG

Sitem Keşfete Neden Düşmüyor? Google Keşfete Sitem Nasıl Düşer?


08 Eylül 2023

Web sitelerinin keşfedilmesi, arama motorlarındaki sıralama ve görünürlük açısından oldukça önemlidir. Google, dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olduğu için, sitenizin Google tarafından keşfedilmesi de büyük önem taşır. Ancak, bazı durumlarda siteniz keşfete düşmeyebilir ve bu da sıralama ve görünürlük açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Kesfetdestek.com ekibinden Sadık Şimşek; Sitenizin keşfete düşmesini sağlayacak bilgileri paylaştı; 

 

Sitem Keşfete Neden Düşmüyor?

Sitenizin keşfete düşmemesi birçok farklı nedenle ilgili olabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

1. Site haritası olmaması:

Site haritası, sitenizin tüm sayfalarını ve içeriklerini bir araya getiren bir dosyadır. Eğer sitenizde site haritası yoksa, Google'ın sitenizi keşfetmesi zorlaşır.

2. Düşük kaliteli içerikler:

Google, kaliteli içerikleri öne çıkarmaya çalışır. Eğer sitenizde düşük kaliteli içerikler varsa, Google'ın sitenizi keşfetmesi zorlaşabilir. Kesfetdestek.com hazırladığımız içerikler SEO ve keşfet uyumludur. Bu içerikler kısa sürede keşfette yüksek performans elde etmektedir. Ancak hazırladığımız içeriklerin keşfete düşmesi için yazılımınızın üst seviyede profesyonel olması gerekmektedir. CMbilisim.com üzerinden dilerseniz yazılımlarımızı inceleyebilirsiniz. Keşte düşen ve daha çok yaymasını istediğiniz bir haber siteniz varsa kesfetdestek.com iletişim paneli üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. İletişim için tıklayın

3. İçeriklerin kopya olması:

Google, özgün içerikleri tercih eder. Eğer sitenizde başka sitelerden kopyalanmış içerikler varsa, Google'ın sitenizi keşfetmesi zorlaşabilir. İçeriklerin kopya olması ayrıca telif sorununa yol açabilir.

4. Site hızının yavaş olması:

Site hızı, hem kullanıcı deneyimi hem de arama motorları açısından önemlidir. Eğer siteniz yavaş açılıyorsa, Google'ın sitenizi keşfetmesi zorlaşabilir.

google-1618520-1280.jpg

5. Site yapısının karmaşık olması: Site yapısı, sitenizin keşfedilmesinde önemli bir faktördür. Eğer site yapınız karmaşık ise, Google'ın sitenizi keşfetmesi zorlaşabilir.

Google Keşfete Sitem Nasıl Düşer?

Google'ın sitenizi keşfetmesi için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

1. Site haritası oluşturun:

Site haritası, sitenizin tüm sayfalarını ve içeriklerini bir araya getiren bir dosyadır. Site haritası oluşturarak, Google'ın sitenizi keşfetmesini kolaylaştırabilirsiniz.

2. Kaliteli içerikler oluşturun:

Google, kaliteli içerikleri öne çıkarmaya çalışır. Kaliteli ve özgün içerikler oluşturarak, Google'ın sitenizi keşfetmesini kolaylaştırabilirsiniz. İçerik paketlerimiz hakkında bilgi alma için iletişim panelimizden bizlere ulaşabilirsiniz. 

3. İçeriklerinizi optimize edin:

İçeriklerinizi optimize ederek, arama motorlarının sitenizi daha kolay keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Anahtar kelime kullanımı, meta açıklamaları gibi optimizasyon teknikleri kullanarak sitenizin keşfedilmesini kolaylaştırabilirsiniz. İçeriklerinizi optimize etme konusunda eğitim almak isterseniz kesfetdestek.com ekibimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

4. Site hızınızı arttırın:

Site hızı, hem kullanıcı deneyimi hem de arama motorları açısından önemlidir. Site hızınızı arttırarak, Google'ın sitenizi daha kolay keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

5. Site yapınızı basitleştirin:

Site yapısı, sitenizin keşfedilmesinde önemli bir faktördür. Site yapınızı basitleştirerek, Google'ın sitenizi daha kolay keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Sadık Şimşek

whatsapp iletişim : 05443730850

Önerilen diğer içeriklerimiz; 

Google keşfet üzerinden trafik nasıl çekilir?

Google Keşfet Nedir? Google Keşfet Nasıl Çalışır? Keşfet Sisteminin İncelikleri